Strokovna ekskurzija - Ogled Plečnikovih del

objavljeno: 18. sep. 2014 03:13 avtor: Muzejsko društvo Ribnica

Muzejsko društvo Ribnica organizira strokovno ekskurzijo – Ogled Plečnikovih del

v soboto, 18. oktobra 2014.

Program:

Med II. svetovno vojno oskrunjeno župnijsko cerkev sv. Benedikta v Stranjah je po vojni začel obnavljati arh. Jože Plečnik in iz nje naredil umetnino. Na poti iz Ljubljane v Stranje pa so nastala dela (Mengeš, Nevlje, Kamnik), ki še danes kažejo veličino Plečnika - umetnika, kateremu se je tudi najmanjši detajl zdel vreden njegove pozornosti.
Na tej poti si bomo ogledali krstilnico v župnijski cerkvi v Mengšu, trg in Božji grob v frančiškanski cerkvi v Kamniku, krstilnico v Nevljah in župnijsko cerkev v Stranjah. V Kamniški Bistrici pa bomo videli lovski dvorec, ki ga je Plečnik postavil za kralja Aleksandra.

Informacije:

Odhod je izpred Rokodelskega centra Ribnica ob 8.00, povratek predviden do 18.00.

Cena prevoza je odvisna od števila udeležencev (cca. 12 eur), dodatnih 10 eur za kosilo poberemo na avtobusu.

Prijave in vplačila se zbirajo do 10. oktobra 2014, oziroma do zasedbe mest v Rokodelskem centru Ribnica (od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00, ob sobotah od 9.00 do 13.00).

Strokovno ekskurzijo vodi mag. Anton Berčan.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!