PROF. TANJA DEBELJAK – ČASTNA ČLANICA Muzejskega društva Ribnica

objavljeno: 28. okt. 2015 13:52 avtor: Muzejsko društvo Ribnica

petek, 25. septembra 2015, je bila na Rašici v prenovljeni galeriji Skedenj na Trubarjevi domačiji predstavitev monografije, posvečene prof. Janezu Debeljaku, Retenjčanu in Laščanu, ki jo je v preteklem letu izdalo MDR. Ob tej priložnosti je predsednik društva France Ivanec razglasil prof. Tanjo Debeljak za častno članico MDR in ji izročil plaketo z naslednjo utemeljitvijo:

Profesorica Tanja Debeljak, dolgoletna učiteljica na OŠ dr. Franceta Prešerna v Ribnici, je poleg svojega osnovnega poslanstva, t.j. poučevanja slovenščine, sočasno aktivno delala tudi na kulturnem področju v  šoli in izven nje. Tako je vodila gledališki krožek, režirala igre, urejala šolsko glasilo Krošnja, svetovala  učiteljem, dolga leta lektorirala občinsko glasilo Rešeto in s svojim znanjem ter izkušnjami prispevala k njegovemu delovanju, sourejala publikacije, pomagala z nasveti …

Takoj  po ustanovitvi MDR je postala njegova članica in s svojim znanjem ter izkušnjami prispevala k njegovemu delovanju. Tako je Muzeju Ribnica izročila dediščino Janeza Debeljaka, predvsem dokumentacijo v povezavi s Parkom kulturnikov. Močno se je angažirala pri oblikovanju zbornika o Janezu Debeljaku. Velja še poudariti, da je veliko dela opravila prostovoljno.

Vsi člani društva vemo, da lahko k njej vedno pridemo po pomoč ali nasvet ali samo na pogovor. Vrata  njenega doma so vedno odprta, sprejem pa dobrodošel in srčen.

Zato jo IO MDR predlaga za častno članico društva.

Čestitamo!                                                                                                                                      IO MDR