Potepanje od Loškega Potoka do Pivke in nazaj

objavljeno: 19. avg. 2016 11:22 avtor: Muzejsko društvo Ribnica   [ posodobljeno 19. avg. 2016 11:43 ]

Muzejsko društvo Ribnica tokratno jesensko ekskurzijo organizira  v soboto,

24. septembra 2016.

Ekskurzija bo zopet nekaj posebnega, vabljeni, da se nam pridružite.

Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri izpred Rokodelskega centra Ribnica.

Pot nas bo vodila skozi Loški Potok,kjer nas bo na hribovskem vrtu na Hribu najprej čakala jutranja kava.

Od tu se bomo odpeljali proti Pivki, kjer si bomo ogledali Park vojaške zgodovine in si privoščili vojaško malico, nato bomo na Premu pri Ilirski Bistrici obiskali srednjeveški grad, Kettejevo spominsko sobo in cerkev s freskami Toneta Kralja, za zaključek pa še Muzej pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi.

Naš izlet se bo tudi zaključil v Loškem Potoku, kjer nas bo pri Kapcu čakala večerja s kulturnim presenečenjem.

Cena izleta:

- za člane: 25 EUR

- za nečlane: 35 EUR

Dodatno: 12 EUR za hrano se pobira na avtobusu (
na tokratni ekskurziji sta predvidena dva obroka: malica/kosilo v Muzeju vojaške zgodovine v Pivki in nato večerja v gostilni pri Kapcu v Loškem Potoku).

Stroške lahko poravnate:

*preko transakcijskega računaSI56 0311 4100 0246 536, referenco- sklic vpišite SI 00 24092016

MUZEJSKO DRUŠTVO RIBNICA

Cesta na Ugar 6, 1310 RIBNICA

Davčna številka: 99962144

*na uradnih urah MDR, prvo sredo v septembru, 7.9.2016, v Rokodelskem centru Ribnica (dopoldne od 8. do 10. ure in popoldne od 15. do 17. ure).

Prijave zbiramo do 10. 9. 2016!