Ekskurzija na AVSTRIJSKO KOROŠKO

objavljeno: 9. apr. 2019 04:13 avtor: Muzejsko društvo Ribnica

Muzejsko društvo Ribnica vabi na spomladansko ekskurzijo na Avstrijsko Koroško.

Kdaj: V soboto, 18. maja 2019.

Odhod ob 6.30 uri izpred Rokodelskega centra Ribnica. Povratek okoli 20. ure.

Pot: Ribnica, Ljubelj, Borovlje, Sveče, Svatne, Št. Jakob, Baško jezero, Vrbsko jezero, Gosposvetsko polje, Celovec, Ljubelj, Ribnica

Ekskurzijo vodi prof. Edi Zgonc.

Stroški ekskurzije: 30 € za člane društva, 35 € za nečlane. V ceno je vštet prevoz z avtobusom in dve vstopnini. Kosilo se plača posebej (cca. 12 €).

Prijave za ekskurzijo sprejemamo do 5. maja 2019 oz. do zasedbe mest na avtobusu. Prijavite se lahko po elektronski pošti na muzejskodrustvoribnica@gmail.com ali neposredno v Rokodelskem centru v Ribnici. Možna je tudi prijava po telefonu. Kontakt: Marina Gradišnik, tel.: 041 764 022 ali France Ivanec, tel.: 040 758 165.

Stroške lahko poravnate v Rokodelskem centru ali preko transakcijskega računa SI 56 0311 4100 0246 536, referenca- sklic: SI 0018052019

Muzejsko društvo Ribnica

Cesta na Ugar 6

1310 Ribnica

Davčna številka: 99962144

Ekskurzija bo izvedena, če bo prijavljenih vsaj 25 udeležencev.

Kratek opis ekskurzije: Izpred Rokodelskega centra Ribnica nas bo pot vodila skozi prelaz Ljubelj v Borovlje (puškarstvo), kjer si bomo lahko privoščili jutranjo kavo. Pot bomo nadaljevali proti desnemu bregu Drave po dolini Rož. V vsakem kraju, ki jih bomo obvozili, bomo v prvi vrsti iskali povezave s Slovenci (kraji: Kapla, Št. Janž, Bistrica v Rožu). Naslednji postanek bo v kraju Sveče, kjer si bomo ogledali Goršetovo galerijo in kulturni park (vstopnina 4 €), v neposredni bližini pa še veličastno romarsko cerkev sv. Marije iz 15. stoletja. Pot bomo nadaljevali preko Drave v kraj Trebinje. Tu je živel znani slovenski skladatelj, zborovodja in zbiratelj ljudskih pesmi Pavle Kernjak (pesmi Mojcej, Katrca).